Evdeki Leopar: Bengal Kedisi

561
Evdeki Leopar: Bengal Kedisi

Asya leopar kedisinin neslinin tükenmemesi adına bu türün normal ev kedileri ile çiftleştirilmesi sonucunda ortaya çıkan Bengal kedisi sahiplendirme isteği bulunan popüler kediler arasında yer almaktadır.

Bu türü ortaya çıkarma çalışmaları ilk olarak 1963 yıllarında başlamış. 20 yıl süren çalışmaların sonucunda bugün ki Bengal kedisi üretilebilmiş. Görünümü ile karşısındaki kişiyi tedirgin etse de son derece uslu bir cins olan Belgal kedisi sahiplendirme söz konusu olunca yoğun talep görüyor. Suya oldukça seven Bengal, bunun yanı sıra at-getir oyunlarından büyük keyif almaktadır. Attığınız herhangi bir objeyi geri getirdiği gibi eğitilebilir bir ırk olarak karşımıza çıkmaktadır. Evinizde zararsız bir Asya Leoparı beslemek isterseniz, haylaz tavırları olduğu kadar uysallığı ile de dikkat çeken bir Bengal kedisi besleyebilirsiniz.

Bengal Özellikleri ve Vücut Yapısı

▪Kökeni: Amerika

▪Karakteri: Uslu, Oyuncu, Zeki

▪Tüy Rengi: Turuncu, Kahverengi, Altın Sarısı

▪Gövde: Orta, Kaslı

▪Kürk Yapısı: Kısa, Sık

Kuyruk: Uzun, İnce

Bengal Kedisi Karakteri ve Özellikleri

Bengal kedisi sahiplendirme işlemlerinden önce öğrenilmesi gereken birkaç şey vardır. Bunlardan ilki Bengal kedisi cinsinin sahiplerine deyim yerindeyse aşık olmalarıdır. Sahibine sonsuz bir sevgi bağlılık duyan Bengal kedisi, isterse yavru kedi isterse de yetişkin olsun birisine alışınca onsuz duramıyor. Eğer sık iş seyahatlerine giden biriyseniz, bu cinsi sahiplenmeniz tavsiye edilmez. Bengal kedisi hassas bir yapıya sahip olduğu için yalnız kaldığı an depresyona girebiliyor ve sahibinin onu terk ettiğini düşünüyor.

Yoğun tempoda bir yaşamınız varsa Bengal kedisi sahiplendirme için pek de hevesli olmasanız iyi olur. Bunun dışında tam bir ilgi delisi olan Bengal kedisi durmadan sahibinin dikkatini çekip, onunla oyunlar oynamak ister. Kedi oyuncakları, bu asil tür ile eğlenceli vakit geçirmek için oldukça işe yarayacaktır. Bengal, türü oldukça araştırmacı ve zekidir. Meraklı gözleri ile sürekli olarak etrafı izler ve günlük hayatta yaptığınız hareketleri hızlı bir şekilde öğrenebilir. Bu şirin kedi ile ile at-getir gibi oyunları oynayabilir, kapı açma gibi hareketleri rahatlıkla öğretebilirsiniz. Hafızaları bayağı güçlü olan bu ırka yapması ve yapmaması gereken şeyleri öğretirseniz, sizi dinleyecektir. Ev için mükemmel bir tercih olan bu cins, yalnız kalmayacağı garanti edilebilirse sahiplenmemesi için hiçbir sebep yok!

Bengal Kedisi Bakımı

Bu cinsin bakımları için ekstra bir efor harcamaya gerek yoktur. Kısa bir tüy yapısına sahip olan Bengal, sahiplenme işleminden sonra 3-4 günde bir taranmalıdır. Ölü tüylerin temizlenmesi için yapılan bu işlem, aynı zamanda bu türün fazlasıyla zevk aldığı bir aktivitedir. Bunun yanı sıra tüylerinin desenlerini daha göz önüne çıkarmak için her taranma sonrasında kedi tüyü pudrası sürerek göz alıcı bir görünüm yaratabilirsiniz.

Bengal Vücut Yapısı

Bengal kedisi orta boyutlarda, kıvrak ve kaslı bir vücut yapısına sahiptir. Tüylerinin kendisine has bir dokusu ve deseni vardır. Genellikle kahverengi veya altın sarısı renklerin üzerinde siyah ya da kızıl benekler ve çizgiler bulunmaktadır. Kafa yapısı vücuduna oranla daha uzun ve küçüktür. Gözleri iri ve badem şeklindedir. Birbirilerinden ayrık yapıdadırlar. Kulakları kısa ve uçları yuvarlak biçimdedir. Elmacık kemikleri yüksektir. Kasları oldukça gelişmiştir ve kemikleri iri yapılıdır. Arka bacakları ön bacaklarına göre daha uzun ve kalındır. Patileri orta ve yuvarlak boyuttadır. Bu türün kuyrukları uzun ve incedir.

Bengal Kedisi Çocuklar ve Hayvanlarla İlişkisi

Bu cins tam bir ev kedisi olduğu için çocuklu ailelerin gönül rahatlığı ile tercih edebileceği türlerdendir. Eğer evinizde zaten bir evcil hayvanınız varsa, yine Bengal sahiplendirme konusunda asla düşünmenize gerek yoktur. Yavru kedi olarak alınırsa size ve ailenize daha çok bağlanacaktır. Eğitilebilir oluşu ile evde herhangi bir sorun çıkarmaz.

Bengal Sağlık Durumu

Bengal kedisi ırkı oldukça sağlıklı bir tür olduğu için herhangi bir genetik rahatsızlığa yatkınlık göstermez. Yalnıza kilo almaya elverişli oldukları için beslenmesinde aşırıya kaçmamak gerekmektedir. Bunlar dışında kaslı ve sağlam vücut yapısı sebebiyle kolaylıkla hasta olmaz. Bu cins 20 yıla kadar evinizin sağlıklı bir ferdi olabilir.

Bengal Eğitilebilir mi?

Eğitim konusunda oldukça iddialı türler arasında bulunan Bengal, öğretmek istediğiniz bir şeyi birkaç kere göstermeniz sonucunda hemen istediğinizi kavrar. Zeki ve kafasına koyduğunu yapan bir yapıya sahip olduğu için eğer yapmasını istemediğiniz bir şey varsa kızdığınızı anlar ve bir daha o hatayı tekrarlamaz. Objeleri getirme, kapı açma gibi eğitimleri kolaylıkla öğrenen bu cins aynı zamanda günlük hayatınızda sizi dikkatli bir şekilde izler ve taklit eder.