Yüzlerce Genç Hayvansever 4 Pati 1 Dost Etkinliğinde Buluştu

225
Yüzlerce Genç Hayvansever 4 Pati 1 Dost Etkinliğinde Buluştu

Nestlé Purina PetCare Türkiye, Boğaziçi Üniversitesi Barınma Merkezi (BUPaws) iş birliği ile hayata geçen ”4 Pati 1 Dost” etkinliğinin üçüncüsünü düzenledi.

Patili dostlarımızın sahiplenme sürecinde dikkat edilmesi gereken önemli detayların konuşulduğu webinar, Türkiye’nin farklı bölgelerinde eğitim gören 40 farklı okuldaki yüzlerce lise öğrencisinin katılımıyla tamamlandı.

 80 yılı aşkın bir süredir evcil hayvanların beslenmesine dünya çapında öncülük eden Nestlé Purina PetCare, patili dostlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek için farkındalık çalışmalarını sürdürüyor. Boğaziçi Üniversitesi Barınma Merkezi (BUPaws) öncülüğünde üçüncü kez düzenlenen ”4 Pati 1 Dost”, genç hayvanseverler ve alanında uzman isimlerin katılımıyla online olarak gerçekleşti. Moderatörlüğünü oyuncu Cem Avnayim’in üstlendiği etkinlikte, Türkiye’nin birçok farklı şehrinden yüzlerce hayvansever liseli genç bir araya gelme fırsatı yakaladı. BUPaws Gönüllü Koordinatörü Defne Arsoy ve Doç.Dr. Lora Koenhemsi’nin de konuk olarak yer aldığı programda, uzmanlar eşliğinde hayvan sahiplenmenin önemi ve sahiplenme sürecinde dikkat edilmesi gerekenler gibi konularda bilgiler verildi. Etkinlik sonunda Nestlé Purina PetCare tarafından hayvanseverler adına barınaktaki köpeklere yaklaşık 9 ton mama bağışı yapıldı.

 Sahiplenme sürecinde adaptasyon çok önemli

Hayvan sahiplenme kararının verilmesinden sahiplenilecek hayvanla ilk temasa, patili dostlarımızın yeni evlerine alışma süreçlerinden alışkanlıklarının şekillendirilmesine kadar birçok konuda lise öğrencilerine yol gösteren Doç. Dr. Lora Koenhemsi sözlerine şu ifadelerle devam etti: ”Patili dostlarımız hayatın her anında bize eşlik ediyor. Her dostumuzun ihtiyacı ırkına, cinsine ve diğer detaylara göre değişebiliyor. Burada asıl dikkat edilmesi gereken ilk temas. Özellikle, sahiplenme sürecindeki ilk ilişki çok önemli. Sahiplenilecek dostumuz için bu sürecin yeni olduğunu ve yeni bir yere alışmasının zaman alacağını unutmadan onu düzenli bir şekilde gözlemlemeliyiz. Bu dönem iyi yönetildiğinde adaptasyon süreci daha sağlıklı ilerliyor ve patili dostumuz yeni yuvasına daha hızlı uyum sağlıyor. Adaptasyon döneminin 3. haftasından itibaren patili dostumuz evin rutinine alışır ve kendini daha rahat hisseder. Böylelikle kendi karakterini de daha rahat gösterebilir.”

Dostlarımız için bir yaşam modeli oluşturduk

Genç hayvanseverlere BUPaws’ı ve yaptıkları çalışmaları anlatan Defne Arsoy: ”Boğaziçi Üniversitesi’ndeki yolcuğuna 2015 yılında başlayan BUPaws, özel ilgi gerektiren yaklaşık 70 köpek dostumuza ev sahipliğini yapıyor. Dostlarımız için bir yaşam modeli sunduğumuz BUPaws’ta, Türkiye’nin önde gelen birçok eğitim kurumu ile çalışarak genç hayvanseverlere de ulaşıyoruz. Farkındalık sunumları, eğitici içerikler ve okul ziyaretleri ile bu çalışmalarımızı yıl boyunca pekiştiriyoruz. Hayatımızı paylaştığımız patili dostlarımızla birlikte yaşamayı öğrenmemiz gerektiğini unutmamalıyız. Bugün, yüzlere genç hayvanseveri bir arada görmek bizi çok motive ediyor” dedi.

Purina iyilik hareketlerine devam edecek

Nestlé Purina PetCare, “evcil hayvanlarla birlikte daha iyiyiz” yaklaşımıyla patili dostlarımız için daha iyi bir dünya yaratma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. #SenDePatile, Canımız Sokakta gibi uzun soluklu sosyal sorumluluk projeleri ve AdoptMe gibi kurum içi sahiplendirme programlarının yanı sıra Purina, sadece bu yıl 50 ton mamayı sokaktaki ve barınma merkezlerindeki patili dostlara ulaştırdı. Purina, tüm patili dostlar için sürdürülebilir iyilik hareketlerine devam edecek.