Kedileri strese sokan 7 durum (Kedilerde stres neden olur?)

371
kedi stres

Kediler strese girdikleri zaman davranışsal olarak farklılıklar gösterebilir. Stresli bir kedi yemek yemeyi kesebilir, saklanacak bir yere kendini kapatabilir, agresifleşebilir, çevresine zarar verebilir ve tuvaletini etrafa yapabilir.

Peki kedilerde stres neden olur? İşte kedileri strese sokan 7 durum.

1-Eve köpek gelmesi

1-Eve köpek gelmesi

Köpeklerle aynı ortamda hiç yaşamamış olan kediler için eve bir köpeğin gelmesi oldukça stresli bir durum olabilir. Kediniz bir köpekle yaşamaya başlayacaksa onu gözlem altında tutmalı ve veteriner desteği almalısınız.

2-Taşınma

2-Taşınma

Bir evden başka bir eve taşınmak insanlar için bile yeterince stresliyken, yerini benimseyen ve sahiplenen kediler için aksi düşünülemez. Kedinizi taşınma stresinden uzak tutmak için boş bir odaya alıp, taşınma bittikten sonra onunla vakit geçirmeyi deneyebilirsiniz.

3-Evden birinin gitmesi

3-Evden birinin gitmesi

Kediler de özlem duyabilir. Evden birinin ayrılması, kedilerde stres ve depresyona neden olabilir. Hele ki sevdiği biri evden gittiyse bu onun için daha kötü olabilir. Yemeden içmeden kesilirse derhal uzmana başvurun.

4-Kulübeye yerleştirmek

4-Kulübeye yerleştirmek

Kediler kapalı alanları hiç sevmez. Hele ki zorla tutuluyorlarsa! Kedinizi özgür olduğu ortamdan alıp bir kulübede yaşamaya zorladığınız zaman doğal olarak saldırgan tavırlar sergileyecektir. Eğer kediniz kulübede yaşamak zorundaysa, en sevdiği oyuncağı kulübeye koyun ve alışması için ona zaman tanıyın.

5-Mama değişikliği

5-Mama değişikliği

Mama değişikliği kedilerde ciddi problemlere neden olabiliyor. Mamasını yemiyor, etrafa döküyor veya ayrıştırarak yiyor olabilir. Kedinizi yeni mamaya alıştırmak için eski mamayla yeni mamayı bir süre karıştırarak vermelisiniz.

6-Eve başka bir kedinin gelmesi

6-Eve başka bir kedinin gelmesi

Kediler evlerine yeni bir kedi geldiği zaman onu bir tehdit olarak algılar. Mekanlarını savunma ihtiyacı duyarlar. İki kedinin birbirine alışması için zaman ve sabır gerekir. O zamana kadar kedinizin size tepki göstermesine ve evi kirletmesine hazırlıklı olun.

7-Eve bebek gelmesi

7-Eve bebek gelmesi

Eve bebek gelmesi, evde olağan dışı hareketlilik, garip sesler ve kokulara neden olacaktır. Bu da kedinizin strese girmesine neden olur. Doğumdan önce kedinizi bebeğe ufak ufak alıştırmaya çalışmalısınız. Bir veteriner hekimden destek alabilirsiniz. Çoğu insan eve bebek gelince evcil dostunu sokağa atıyor.

NE OLURSA OLSUN EVCİL DOSTUNUZDAN VAZGEÇMEMELİSİNİZ.

Biraz zaman, sabır ve uzman desteğiyle evcil dostunuzun bebeğe alışması mümkün.