Hollanda Lop Tavşanı

605
Hollanda-Lop-Tavsani

Tüm canlıların olduğu gibi tavşanların da kendi içinde türleri bulunmaktadır. Bu yazımızda da tavşan besleyenler tarafından oldukça sevilen lop tavşanından bahsedeceğiz

Hollanda lop tavşanı, 1960 yıllarında Hollanda’da French Lops ve Netherland Dwarf olarak adlandırılan tavşan türlerinin çiftleşmesinden ortaya çıkmış melez bir ırktır. Hollanda lop tavşanının kulakları oldukça uzun ve düşüktür. Bu fiziki özellikleri onlara ayrı bir sevimlilik katar. 

Hollanda Tavşanı

Hollanda lop tavşanı düşük kulakları, ponponu andıran kuyrukları ve yumuşak tüyleri ile adeta oyuncak gibidirler. Ayrıca birçok hayvansever tarafından da hamster’a benzetilirler. Boylarının kısa olmasına rağmen ağırlıkları bir hayli fazladır. Lop tavşanları oldukça oyuncu canlılardır.

Hollanda Lop Tavşanı Ne Kadar Büyür?

Yetişkinliğe ulaştıklarında kiloları 1 ile 2 kg arasında değişebilir. Günde ortalama 600 ile 700 ml su içerler. Hollanda lop tavşanlarının cinsiyetleri ilk 4-5 ay belli olmaz ve 5.aydan sonra cinsiyeti belirginleşir. Hollanda lop tavşanları iyi bakıldıkları zaman 10 ile 12 yıl yaşayabilirler. 

Hollanda Lop Tavşanı Tuvalet Eğitimi

Evde tavşan beslemek isteyenlerin en çok merak ettiği sorulardan biri de tavşanlara tuvalet eğitimi verilip verilemeyeceğidir. Bu konuda size iyi bir haber vermek isteriz ki o da hollanda lop tavşanlarının aynı kediler gibi bir tuvalet eğitimi alabileceğidir. Açık bir kedi kumu kabı bir kabın içerisine yerleştireceğiniz kum ve bu kumun bir tarafına yerleştireceğiniz kuru otla lop tavşanının ot olan yere yani tuvalet kabına tuvaletini yapmasını sağlayabilirsiniz.

Tavşanınız eve ilk geldiğinde onu özgür bırakın. İstediği yere tuvaletini yapsın. Tuvaletini yaptığı yer onun kendini güvende hissedeceği yerdir. O bölgedeki çişi bir peçeteyle silin, fakat peçeteyi çöpe atmayın. O bölgeyi de tavşan koku giderici spreyle silebilirsiniz. Daha sonra o bölgeye kum kabını yerleştirin ve peçeteyi de kum kabının içerisine bırakın. Hollanda lop tavşanınız bir sonraki çişini kaba yapacaktır. Belki ilk zamanlarda ufak tefek kazalar olsa da bir süre sonra sevimli evcil hayvanınız tuvaletini kaba yapacaktır. 

Tavşanların tuvaletlerinin pek çok hayvana göre farkedilebilir düzeyde olmadığını söyleyebiliriz. Eğer tuvaletlerinde ağır bir koku farkederseniz de veteriner hekime danışmanızı öneririz.