Su Kaplumbağa Bakımı Hakkında Mutlaka Öğrenmeniz Gereken 17 Şey

408
Su Kaplumbağa Bakımı Hakkında Mutlaka Öğrenmeniz Gereken 17 Şey

Her ne kadar su kaplumbağalarının bakımlarına ilişkin olarak, son derece kolay olduğunu düşündüren detaylar bulunsa da, aslında ne kadar dikkatli davranılması gerektiğinin farkında olmanıza vurgu yapıyoruz. Sürüngen canlılarımızdan, Su Kaplumbağa Bakımı Hakkında Bilmeniz Gereken 17 Şey bu konuda sizlere de fikir verecektir.

Nasıl bir ortamda bulunmaları gerektiğinin, beslenmelerinde nelere öncelik vereceğinizin ve ömrünü nasıl uzatabileceğinizin yanıtını sizlerle bu sayede paylaşmak istiyoruz.

1.Çok küçük boyutta olan fanuslarda veya plastik olan kapların içerisinde beslediğinizde ömürlerini oldukça kısaltabileceğinizi fark etmeniz gerekmektedir.

2.Bitkisel veya hayvansal gıdalarla beslenebilmektedir ve dengeli bir beslenme düzeninin olması son derece önemlidir.

3.Kemik gelişimlerini kazandırmak amacıyla yaz aylarında hava akımının olmadığı yerlerde güneşlenmelerine katkıda bulunabilirsiniz.

4.Kap içerisine alacağınız su kaplumbağalarınızı doğrudan güneşin altında bırakmamanız gerekmektedir. Çünkü gölgede kalabilecekleri yerleri bulunmalıdır.

5.Kış aylarında ise UV A/B lambalarının kullanılması son derece önemli bir konudur.

6.Teraryumlarda beslenmesi çok daha sağlıklıdır ve böylece ortamın nemlenmesini sağlayacak bazı tertibatlar da kullanılmalıdır. Termostatlı ısıtıcılarla bunu sağlayabileceğinizi belirtmek istiyoruz.

7.Suyu sık sık değiştirmeli veya bunu istemiyorsanız, su miktarını artırarak bir su filtresi takılmasını sağlamalısınız.

8.Su kaplumbağalarının kış uykusuna yatmasına izin vermemelisiniz. Doğada bakılmayan su kaplumbağalarının kış uykusuna yatmasının ardından uyanmaları neredeyse imkansızdır ve büyük oranla ölümler gerçekleşmektedir.

9.Dört yaşın altında ise mutlaka engel olmalı ve su sıcaklığını 24 derecenin üzerinde tutmalısınız. En ideal sıcaklık olarak 28 derecenin belirtildiğini aktarmak istiyoruz.

10.Beslenmelerini düzenli bir şekilde yapmalarını sağlamak istiyorsanız, sık sık yiyecek koyabilirsiniz. Ancak miktarlarını az seviyede tutmanız gerektiğini unutmamalısınız.

11.Yavruları için gün içerisinde üç defa besin verebilirsiniz. Yetişkinleri yazın iki defa, kış aylarında ise bir defa beslenmeyle yaşamını sürdürebilir.

12.Beslenmeden sonra su içerisinde kalan besinlerin sifonla alınması gerekmektedir.

13.Suyun çabuk kirlenmemesi için besinlerden arındırılması gerekmektedir. Sürekli olarak su değiştirme derdinden sizi kurtaracak bir yönteme böylece kavuşabilirsiniz.

14.Besinler verilmeden önce mutlaka oda sıcaklığında bekletilmelidir. Çok sıcak veya soğuk olmamasına özen gösterilmeli ve böylece sindirim problemi yaşamamasını sağlamalısınız.

15.Su kaplumbağalarının beslenmesinde hazır yemleri seçebilir veya farklı besinler hazırlayabilirsiniz.

16.Bu besinler arasında su karidesi, bond stick balık yemi, kırmızı balçık kurtçuklar da bulunabilmektedir. Bunun dışında yağdır dana etini ve kıymasını, tavuk etini, marul veya haşlanmış yumurtanın beyazını da verebilirsiniz. Tatlı su balıklarını da küçük parçalar halinde verebileceğinizi belirtmek istiyoruz.

17.Buzlukta sakladığınız yiyecekleri çözdürmeyi unutmamalısınız. Suyu yağlandırmaması için bazı besinleri dışarıda verebilirsiniz.